Pneu-remix.hr > Filteri za ulje

Filteri za ulje

Paletu filtera za ulje čine slijedeće osnovne grupe:

  • izmjenjivi filteri za ulje
  • Umetci za filtere ulja, standardne i eko-patrone
Filter za ulje

Izmjenjive filtere za ulje čini jedinstven sklop umetka i kućišta filtera koji se ne mogu razdvajati, tako da se kod zamjene filtera istovremeno vrši zamjena i umetka i kućišta.

Izmjenjivi filteri izrađeni su od izuzetno kvalitetnih materijala koji se dodatno obrađuju i oblikuju kako bi zadovoljili visoke zahtjeve proizvođača motora i vozila.

Izmjenjivi filteri su opremljeni povratno-zaustavnim i kratkospojnim ventilima. Povratno-zaustavni ventil sprečava isticanje ujla iz filtera i uljnih kanala, posebno kod okomite ili kose ugradnje filtera, te tako pri startu motora obezbjeđuje brzo snabdijevanje dijelova motora uljem za podmazivanje.

Kratkospojni ventil obezbjeđuje snabdijevanje motora uljem kod prekoračenja rokova održavanja i zamjene filtera za ulje, kada je filter jako zaprljan, kao i kod hladnog starta motora.

Prednost ovog tipa filtera manifestuje se i kod održavanja, tako što omogućuju brzu i laku zamjenu filtera.

Umetci filtera za ulje se ugrađuju u kućišta ili se integrišu direktno u uljnom toku, tako da se kod održavanja mijenja samo patrona. U ovom slučaju kućište i ventili staju kao stalni dijelovi motora, dijelovi koji ne podliježu stalnoj zamjeni.

Poslednjih godina patrone kao i filteri imaju jedan smijer razvoja u konstruktivnom smislu po pitanju ugradnje materijala u proizvode da je sve više patrona i proizvoda koji nakon upotrebe ne zagađuju okolinu.

Tako je smo razvili EKO grupu patrona, patrone bez metala, što je veoma važno sa stanovišta zaštite životne okoline. Razvoj ove vrste patrona se zasniva na odabiru i ugradnji termički lako razgradivih materijala koji ipak patroni obezbjeđuju visok učinak pri obavljanju zadaće filtriranja.

EKO patrone nakon reciklaže neznatno opterećuju okolinu čime pomaže pri očuvanju prirode.

Pogledajte našu ponudu

Unico filter
  • Tel: 031/297-560
  • Fax: 031/297-565